Search
Close this search box.

CeZaM Zaprešić

O Udruzi

CeZaM Zaprešić je nevladina, neprofitna udruga osnovana 1998. godine na poticaj Gradskog vijeća grada Zaprešića, POD NAZIVOM Centar za  mladež Zaprešić. Glavni cilj Udruge(Centra), od njegovog osnutka do danas, je organiziranje različitih aktivnosti kako bi se osigurao zdrav i kreativan život djece i mladeži u Zaprešiću te da bi se zadovoljile njihove potrebe za druženjem i zabavom. Kroz različite je projekte potaknuto i uključivanje šire javnosti u rješavanje pitanja od zajedničkog interesa za zaprešićku djecu i mlade.

Osnažen pojedinac u zdravoj zajednici.

 

Aktivnosti koje se trenutno provode   usmjerene su na prevenciju neprihvatljivog ponašanja i zaštitu mentalnog zdravlja, razvoj volonterstva i aktivnog građanstva te organiziranje aktivnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Organiziraju se edukacije za roditelje, odgojitelje, učitelje, voditelje i volontere, tribine, izložbe te promotivne aktivnosti.  U nastojanju da na jednom mjestu okupimo lokalne institucije, koje u središtu svoje pozornosti imaju rad s djecom i mladima, radimo u partnerskom ili suradničkom odnosu sa Gradom Zaprešićem, osnovnim školama u Zaprešiću i okolici, srednjom školom, dječjim vrtićima, Hrvtaskim zavodom za socijalni rad PU Zaprešić, Gradskom knjižnicom Ante Kovačića, Pučkim otvorenim učilištem Zaprešić, Turističkom zajednicom grada Zaprešića, Udrugom Rubikon, Policijskom postajom Zaprešić.

Aktivnosti CeZaMa podržavaju i sufinaciraju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Ministarstvo zadrvstva, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Središnji državni ured za dmografiju i mlade, Zagrebačka županija, Grad Zaprešić, Općina Brdovec.

Preventivni program  “Modifikacija ponašanja putem igre – MPPI”, koji provodimo dugi niz godina, Vlada Republike Hrvatske uvrstila je u 14 izabranih model-programa koji zadovoljavaju standarde kvalitetnog programa i predstavljaju primjer dobre prakse na području prevencije i tretmana poremećaja u ponašanju u Republici Hrvatskoj.

 

Osnovni podaci

Puni naziv: CeZaM Zaprešić
Sjedište: Vladimira Novaka 25, 10290 Zaprešić
Godina osnivanja: 1998.
Datum upisa u registar: 23.11.1998.
Registarski broj udruge: 01001041
RNO broj: 0115471
Matični broj: 01426605
OIB: 97239773798
IBAN: HR2023600001101485159
Banka: Zagrebačka banka

Scroll to Top