Search
Close this search box.

Ljeto u Zaprešiću

Ljeto u Zaprešiću je program kojim zaprešićkoj djeci i mladeži omogućujemo kvalitetno i organizirano provođenje slobodnog vremena tijekom ljetnih školskih praznika.

Provedbom programskih aktivnosti u kojima sudjeluju djeca i mladi (vrtićke, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi) ostvarujemo sljedeće rezultate:

  • usvojena nova znanja i razvijene nove vještine

  • kvalitetno provedeno slobodno vrijeme

  • poboljšane životne vještine djece i mladih

  • razvijena kreativnost, posebni interesi i talenti

  • potaknut razvoj pozitivnog sustava vrijednosti

  • promicanje kulturnog života, tehničke kulture, sporta i zaštite okoliša

  • zabava i druženje.

Osnovne programske aktivnosti su radionice za djecu i mlade.

Jednu radionicu vode jedan/na ili dva/ije voditelja/ice, a održavaju se u ciklusu od 5 dana, u trajanju od 1 sat i 30 min dnevno. Voditelji radionica su stručni suradnici Centra za mladež Zaprešić koji imaju višegodišnje iskustvo grupnog rada s djecom i mladima i educirani su u području iz kojeg osmišljavaju aktivnosti za radionice.

Radionice su različite iz godine u godinu, a tijekom ljetnih praznika školske godine 2013./2014. korisnicima je bio ponuđen sljedeći sadržaj: rukomet za djevojčice, radionica izrade narukvice prijateljstva, ekološka radionica, capoeira za osnovnoškolce, capoeira za vrtićku djecu, kreativna radionica, društvene igre, radionica zrakoplovnog modelarstva, dramska radionica, radionica modeliranja papirom, radionica suvremenog plesa, igraonica, radionica učenja njemačkog jezika kroz igru te radionica „Dragi dnevniče“.

Program se u Zaprešiću provodi od 2000. godine.

Kontakt osoba: Kristina Kulaš, programska voditeljica za djecu i obitelj

Partneri: OŠ Antuna Augustinčića, Zaprešića zajednica tehničke kulture, Zavičajno ekološko društvo Zaprešić, Ženski rukometni klub Zaprešić

Donatori: Grad Zaprešić

Scroll to Top