Search
Close this search box.

Edukativne radionice o prezentacijskim i pregovaračkim vještinama – projekt STAVi

Prošli tjedan je u OŠ Ljudevita Gaja na radionicama projekta „STAVi“ bilo vrlo zanimljivo. Svi članovi Vijeća učenika dobili su priliku provjeriti svoje prezentacijske i pregovaračke vještine. Neki članovi su se istaknuli kao jako dobri u prezentaciji, a neki su radionicu iskoristili kao priliku za vježbanje.

Osim toga, imali smo priliku uživo pratiti TV program OŠ „Ljudevit Gaj“. Predstavnici su pokazali svoju maštovitost i uvjerili nas da će jednog dana biti kvalitetna konkurencija televizijskim kućama…

Ostale su još tri radionice do kraja. U ovom tjednu nas očekuju zanimljive debate s još zanimljivijim temama.

Vidimo se!

Vendi Keserica

 

U utorak 24.11.2015. u OŠ Pavao Belas održane su se radionice na projektu „STAVi“ na temu prezentacijskih i pregovaračkih vještina. Kao i svaki put, učenici i voditeljice projekta su se pozdravili i razgovarali o danu i kako se danas osjećaju. Na taj način se stvorila opuštena atmosfera i moglo se krenuti s radom. Voditeljice se uvijek trude da djecu dovoljno informiraju o temi koja se obrađuje pa je slijedio uvodni dio o prezentacijskim i pregovaračkim vještinama. Nakon kratkog uvoda, učenici viših razreda su vježbali svoje prezentacijske vještine kroz igru „TV program“. Na tri programa morali su izvještavati gledatelje o događanjima u školi, dnevnom meniju u školskoj kantini, razrednim izletima i slično. Učenici nižih razreda su nakon uvodnog dijela u kojem su se upoznali sa pristupima pregovaranju, fazama pregovaranja i smjernicama za uspješno pregovaranje, pogledali dva crtića s dobrim i lošim pregovaračem. Zatim su raspravljali o dobrim i lošim stranama svakog od njih. Cilj radionice bio je naučiti djecu prezentacijskim i pregovaračkim vještinama i pomoći im da se riješe straha od javnih nastupa.

„Svaki događaj je prilika za nova učenja.“

Iris Brcković

 

Scroll to Top