Iz zapisa učenika: 7. sastanak Vijeća učenika OŠ Ljudevita Gaja u sklopu projekta STAVi

7. sastanak Vijeća učenika (predmetna nastava) održan je 13. travnja 2016. godine. Zamjenik voditeljice sastanaka Vijeća učenika, Luka Guliš, započeo je današnji sastanak krugom “Kako si?”. Tijekom njega svi su prisutni učenici iznijeli kako se danas osjećaju te su s nama podijelili dobre i loše strane koje se događaju u razredima i školi općenito.

Učenik 8.a, Dominik Mršo, koji je ujedno i predsjednik Vijeća učenika OŠ Ljudevita Gaja podnio je izvještaj s Nacionalnog vijeća učenika RH koji se održao u četvrtak, 07. travnja 2016. godine u Zagrebu. Prenio nam je ideje kako bi se svaki pojedini predmet unutar kurikularne reforme trebao mijenjati. Završio je izlaganje s pokrenutom diskusijom s ostalim učenicima koji su došli na sastanak. Predsjednik Vijeća učenika nam je dao u zadatak da u svojim razredima propitamo druge učenike što oni misle o reformi i zabilježimo njihova mišljenja. U slučaju da se jave pojedina pitanja vezano za reformu, možemo ih dostaviti Dominiku koji će ih postaviti na sljedećem sastanku Nacionalnog Vijeća učenika.

Učenici Tibor Kruljac, Lorena Topić, Filip Marinković i Petar Brkić dali su izvještaj o održanom radnom sastanku s ravnateljicom škole koji se održao u srijedu, 06. travnja, a vezano uz organizaciju školskog plesa. Raspoređeni su daljnji zadaci oko organizacije.

 Idući sastanak Vijeća učenika dogovoren je za 27.4. s početkom u 18.30 sati.

Tibor Kruljac

Scroll to Top