Search
Close this search box.

Malo novosti o veselim aktivnostima Programa MPPI…

Program MPPI je program koji u Udruzi provodimo najduže (dovoljno je reći da je punoljetan), a koji u svom nazivu uključuje riječ IGRA.

Svake godine u lipnju pričamo s djecom i roditeljima i pitamo ih kako im je bilo sudjelovati u aktivnostima. I što mislite koje odgovore dobivamo?

„Najviše mi se svidjelo kada smo igrali igrice i išli na izlete…“

„Igre, prijatelji, radionica i izleti.“

„Kako smo se družili i zabavljali, učili i išli na izlete i igrali.“

„Najviše su mi se svidjeli izleti. Zato što smo mnogo toga vidjeli i išli smo na razna mjesta.“

Kao što ste vjerojatno pogodili najčešći odgovori djece uključuju izlete, igre, zabavljanje i druženje.

Izleti su ono što djecu jako veseli! Iako uvijek imaju i edukativnu komponentu kroz zabavu i igru je učenje puno lakše.

U siječnju je organiziran prvi zajednički izlet svih učenika (iz pet osnovnih škola) i to na klizanje u Dom sportova! A u veljači smo išli u kino gdje su učenici imali priliku uživati u filmu Dugi iz kamenog doba i to uz 4D efekte (pokretna sjedala, miris, vjetar, voda, magla, mjehurići i posebni svjetlosni efekti) koji stvaraju osjećaj „kao da se nalazite u filmskom okruženju“!

U svakoj osnovnoj školi redovito se održavaju radionice s učenicima (jednom tjedno), a jednom mjesečno i roditelji imaju priliku unaprjeđivati svoje roditeljske vještine kroz edukativne radionice za roditelje i edukativno – savjetodavni rad.

Vjerujemo da je MPPI jedan od odgovora na pitanje „Kako čuvati radost djetinjstva?“ koje je prošli tjedan na IV. Godišnjoj konferenciji školske medijacije u organizaciji Foruma za slobodu odgoja postavila dr. sc. Radmila Rangelov – Jusović.

Program MPPI provodimo uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu podršku, Grada Zaprešića i Zagrebačke županije.

 

MPPI_logo_finalnomdomsp_logo

logo_grad_zapreÁiÜimage002 copy

Scroll to Top