Search
Close this search box.

„Plastičnim čepovima do skupih lijekova“

U OŠ Pavao Belas u tijeku je akcija  „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“. Cilj je sudjelovanja u projektu Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatska osvijestiti učenike o važnosti zaštite i očuvanja okoliša prikupljanjem i recikliranjem otpada te potaknuti empatiju prema potrebitima.

U provedbu akcije uključili su se i članovi Vijeća učenika škole. U nastavku pročitajte što o tome kaže predsjednica Nikolina Laljak: “Naša tema je skupljanje plastičnih čepova. Želimo kreirati kutije koje bi bile postavljene u svim učionicama naše škole, obavezno pokraj koša. Odlučili smo se za ovu ideju zato što mnogo djece iz naše škole pije sokove koji kasnije završe u smeću. Učenici Osnovne škole “Pavao Belas” već znaju da plastični čepovi služe za bolesnu djecu koja nemaju lijekove, ali ne obraćaju  pažnju na to. Stavljanjem kutija kraj koševa za smeće mogli bi postati osvješteniji, a odvajanje plastičnih čepova bi im moglo postati dobra navika.”

Osim postavljanja kutija, članovi Vijeća učenika osmislili su i kratko predavanje s kojim su posjetili sve razredne odjele škole.

Uključite se i vi u akciju i donirajte plastične čepove! Ponekad je lako činiti dobra djela!

Scroll to Top