Projekt “Nismo Vas zaboravili”: Filmska večer za umirovljenike i umirovljenice

Dragi umirovljenici i umirovljenice!
Centar za mladež Zaprešić u sklopu projekta „Nismo Vas zaboravili“ organizira besplatnu filmsku večer namijenjenu upravo vama.

Ovim putem pozivamo vas na projekciju francuske humoristične drame „Nedodirljivi“, koju organiziramo u suradnji s Foto kino video klubom Zaprešić, na adresi Trg žrtava fašizma 11, u utorak, 23. listopada 2018. godine, s početkom u 18.00 sati.

Filmska večer je besplatna te se nije potrebno unaprijed najaviti.

Dobro nam došli!

Projekt je financijski podržan od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Više informacija možete dobiti pozivom na broj Centra za mladež Zaprešić (01/3311-711).

Informacije o filmu:
Nedodirljivi/Intouchables (2011)
REDATELJ: Olivier Nakache, Eric Toledano
SCENARIST: Olivier Nakache, Eric Toledano
ŽANR: biografski, komedija, drama
DRŽAVA: Francuska
TRAJANJE: 112 min

Nedodirljivi (francuski Intouchables) je francuska humoristična drama iz 2011. koju su napisali i režirali Olivier Nakache i Éric Toledano na temelju stvarnog događaja, nakon što su vidjeli dokumentarac “A la vie, à la mort” u kojem se za Philippea Pozzo di Borgoa brinuo njegovatelj marokanskog podrijetla, Abdel Sellou. Radnja se odvija oko paraplegičara koji unajmi novog njegovatelja, senegalskog imigranta, koji mu neočekivano preokrene život sa svojim pozitivnom stavom. Glavne uloge tumače François Cluzet, Omar Sy i Audrey Fleurot. Nedodirljivi je neočekivano, usprkos ozbiljnoj temi, privukao publiku zahvaljujući veselom pristupu priči te je postao najkomercijalniji film godine u Francuskoj sa preko 19 milijuna gledatelja. Kritike su uglavnom bile pozitivne, a film je nominiran i za nekoliko nagrada.

SADRŽAJ:
Istinita priča o dvojici muškaraca koji se nikad nisu trebali susresti – Philippe, aristokrat koji je nakon nesretnog skoka padobranom ostao invalid, zaposli kao svog njegovatelja mladog Drissa, nedavno puštenog iz zatvora. Nakon nesreće u skoku s padobranom, Philippe, bogati aristokrat, zatočen je u svom domu. On zaposli Drissa da mu pomaže u kući. Driss je mladić iz siromašnog kvarta nedavno pušten iz zatvora. Ukratko, najmanje kvalificirana osoba za ovaj posao. Vivaldi i bend „Earth, Wind and Fire“, učen govor i jezik ulice, odijelo i trenirka susreću se u neminovnu sukobu. Dva suprotna svijeta sudarit će se i međusobno osvojiti, a iz njih će se izroditi neočekivano i istodobno ludo, smiješno i nepokolebljivo prijateljstvo. Jedinstvena je to veza iz koje frcaju iskre i koja će učiniti Philippea i Drissa nedodirljivima.

Scroll to Top