Projekt “Nismo Vas zaboravili”: Pridružite nam se na drugoj filmskoj projekciji

Dragi umirovljenici i umirovljenice!
Centar za mladež Zaprešić u sklopu projekta „Nismo Vas zaboravili“ organizira drugu besplatnu filmsku večer namijenjenu upravo vama.

Ovim putem pozivamo vas na projekciju romantične drame „Bilježnica“, koju organiziramo u suradnji s Foto kino video klubom Zaprešić, na adresi Trg žrtava fašizma 11, u utorak, 27. studenog 2018. godine, s početkom u 18.00 sati.

Filmska večer je besplatna te se nije potrebno unaprijed najaviti.

Dobro nam došli!

Projekt je financijski podržan od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Više informacija možete dobiti pozivom na broj Centra za mladež Zaprešić (01/3311-711).

Informacije o filmu:
Bilježnica: THE NOTEBOOK, 2004., SAD, 123 min.

Dopadljiv i romantičan film glumca i redatelja Nicka Cassavetesa (John Q, Alpha Dog), sina slavnoga Johna Cassavetesa. Radi se o adaptaciji bestsellera popularnoga američkoga pisaca Nicolasa Sparksa, čije su najčešće teme ljubav, kršćanstvo i općenito čovjekova sudbina. Vrlo suptilan i dobrih dijaloga, “The Notebook” je uspjelo djelo koje se može svidjeti raznim naraštajima i ljudima različitih dobnih skupina.

Ostarjeli Noah (R. Gosling) redovito posjećuje Allie (R. McAdams), staru, polusenilnu ženu koja boravi u domu za starije i nemoćne. Ne želeći joj dosađivati naklapanjima o svojoj monotonoj svakodnevici, on joj odluči čitati priču zapisanu u staroj bilježnici. U njoj je, naime, detaljno opisano svjedočanstvo mladoga para iz četrdesetih godina čija je strastvena veza bila prekinuta nakon što su se razdvojili tijekom Drugog svjetskog rata. Osim tadašnjih prilika u zemlji, glavni razlog za razdvajanje ljubavnika bili su prigovori Allieinih roditelja, pripadnika visoke građanske klase, koji su smatrali da Noah nije prava prilika za nju. Sedam godina kasnije par se ponovno pronašao i, iako shvaćajući da su im se životni putevi potpuno razišli, oni ne mogu odoljeti a da si ne pruže drugu priliku…

Glavne uloge izvrsno su odigrali slavni hollywoodski glumci Gena Rowlands i James Garner.

images

Scroll to Top