Radionice opuštalice za roditelje „Pet minuta za mene“

Današnji ritam života vrlo je užurban, imamo puno obveza, zauzeti smo, a roditeljska uloga pred nas stavlja različite i ponekad škakljive izazove. Odlazak u park ponekad zna biti dugotrajan, s nagovaranjem da se obuku kišne čizme ili zimska jakna, jer vani je ipak hladno i nije vrijeme za kratke rukave. Sve što ima zelenu boju, završava u košu za smeće umjesto na tanjuru, a ne je neizostavna riječ u vašem domu, bilo da ide iz vaših usta ili usta vašeg djeteta. Nakon svega više se ne osjećate kompetentno i uspješno, nego umorno i bez ideja.

Centar za psihološku podršku i razvoj „Pričaj mi“ iz Zagreba pokrenuo je ciklus radionica opuštalica za roditelje pod nazivom „Pet minuta za mene“. Cilj radionica je pružiti roditeljima mjesto i vrijeme za opuštanje, druženje i stjecanje kompetencija koje će im olakšati njihovu roditeljsku ulogu.

Kroz partnerstvo Centra za mladež Zaprešić i Centra Pričaj mi, uz potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, ove nam radionice u ožujku stižu u Zaprešić gdje će Centar Pričaj mi održati besplatni ciklus od 2 radionice za sve zainteresirane roditelje, odgajatelje, bake i djedove.

Radionice će se održati dva četvrtka, 15. i 29. ožujka s početkom u 18 sati u Gradskoj knjižnici Ante Kovačića u Zaprešiću. Na radionicama će biti puno igre, opuštanja, a dat će se i prijedlozi kako roditelji pomoću igre mogu doprijeti do djeteta i poboljšati odnos s njim.

U prvoj će radionici naglasak biti stavljen na razgovor o izazovima s kojima se kao roditelji susrećemo – odgovarati na pitanje što dijete želi, a što mi želimo u određenim situacijama i kako to uskladiti bez drame. Voditeljice radionice, dvije psihologinje Centra Pričaj mi, sve će sudionike upoznati s tehnikama koje mogu pomoći u poboljšanju odnosa između roditelja i djeteta.

U drugoj radionici bavit ćemo se kreativnim tehnikama poput problemskih priča i korištenja lutaka te prijedlozima kako ih možete koristiti kada se susrećete s izazovnim i nepoželjnim situacijama u životu. Centar Pričaj mi za sve sudionike pripremio je paketiće s idejama i materijalima koje će moći ponijeti doma i iskoristiti ih u svojoj obitelji u kreiranju kvalitetnog zajedničkog vremena.

Molimo vas da se za sudjelovanje u ovom mini ciklusu radionica „Pet minuta za mene“ prijavite na mail info@pricajmi.hr i tako zabilježite vaše mjesto.

Nadamo se ugodnoj atmosferi i druženju u ovom ciklusu kojeg nam priprema Centar Pričaj mi s ciljem da se dobro opustimo, osjećamo ugodno i pronađemo pet minuta samo za sebe!

Scroll to Top