Realizirana prva volonterska akcija u gradu Zaprešiću – zaživjeli naši superjunaci za solidarnost

U sklopu projekata “Lokalni volonterski centar Zaprešić” i “VOZI – Volontiram, organiziram, znam i iniciram” te manifestacije Volonterskog centra Zagreb “Hrvatska volontira” organizirana je i održana prva volonterska akcija u gradu Zaprešiću pod nazivom “Superjunaci za solidarnost”.

U petak, 20. svibnja 2016. godine, od 11.00 do 17.00 sati na nekoliko lokacija u gradu Zaprešiću volonteri Centra za mladež Zaprešić pretvorili su se u superjunake koji su bili na raspolaganju svojim sugrađanima: prilikom kupovine, ulaska u autobus, kao nosači vrećica starijima ili osobama u potrebi…

U provedbu događaja se uključilo ukupno 11 volontera koji su akciji doprinijeli sa 57 volonterska sata, što tijekom organizacije događanja, što u direktnom radu na terenu.

Iskustvo organiziranja ovakvog događanja nam je pokazalo da i male sitnice poput smješka, lijepe riječi i komplimenta, čašice razgovora itekako nekome može popraviti dan ili raspoloženje. Vjerujemo da je tijekom provođenja ove akcije solidarnost među sugrađanima i volonterima zaživjela na najljepši mogući način te da će se ona probuditi i biti prisutnija na našim ulicama, trgovima, dječjim i školskim igralištima, autobusnim stanicama, dućanima…

Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u organiziranju volonterske akcije te svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli da ista bude prepoznata i vidljiva u našoj lokalnoj zajednici!

Volonterska akcija kao projektna aktivnost financijski je podržana od strane Ministarstva socijalne politike i mladih.

 

logo mspm lvcz vozi

Scroll to Top