Search
Close this search box.

S Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku potpisan je ugovor o financiranju projekta “Lokalni info-centar za mlade grada Zaprešića”

U studenom 2016. godine započelo se s radom na projektu “Lokalni info-centar za mlade grada Zaprešića” što znači da će svi mladi s područja grada Zaprešića i okolnih jedinica samouprave na raspolaganju imati servis unutar Centra za mladež Zaprešić koji će služiti povećanju razine informiranosti mladih o njihovim pravima i mogućnostima u lokalnoj zajednici po pitanju obrazovanja, zapošljavanja, volontiranja, mobilnosti, putovanja, stipendiranja, zdravlja, aktivnog sudjelovanja u društvu i sl.

Općim ciljem projekta pridonosimo jačanju kapaciteta lokalne zajednice za rad s mladima kako bi se unaprijedio sustav informiranja i savjetovanja mladih. Podizanjem organizacijskih kapaciteta udruga i javnih ustanova po pitanju informiranja i savjetovanja mladih planiramo podići kvalitetu života mladih.

Provedbom projektnih aktivnosti „Lokalnog info–centra za mlade grada Zaprešića“ dopinosimo ostvarenju sljedećih specifičnih ciljeva:

  1. informirati građane, organizacije civilnog društva, javne ustanove i institucije o postojanju „Lokalnog info-centra za mlade grada Zaprešića“ i njegovim aktivnostima
  2. povećati razinu informiranosti mladih o njihovim pravima i mogućnostima u lokalnoj zajednici
  3. povećati razinu informiranosti mladih o programima i uslugama koje im se nude u lokalnoj zajednici te povezivanje mladih s istima prema njihovim potrebama
  4. razviti vještine i sposobnosti mladih koje će im pomoći u suočavanju s društvenim i životnim izazovima
  5. povećati razinu aktivnog sudjelovanja mladih u lokalnoj zajednici te u procesima donošenja odluka

Projekt se provodi u partnerstvu s Gradom Zaprešićem, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Regionalnim info centrom za mlade Zagreb (Udruga Zamisli), Srednjom školom Bana Josipa Jelačića, Udrugom studenata grada Zaprešića i Udrugom IKS, te u suradnji sa Savjetom mladih Grada Zaprešića, KGZ Gradskom knjižnicom Ante Kovačića Zaprešić i Mrežom udruga Zagor.

Projekt traje od 01. studenog 2016. do 31. srpnja 2017. godine.

Aktivnosti projekta usmjerene su na informiranje, savjetovanje i edukaciju mladih putem tribina/predavanja, newslettera, društvenih mreža, e-maila, telefona i osobnim kontaktom te ponudom edukacija kroz cijelo vrijeme trajanja projekta.

mdomsp_logo

 

 

 

Scroll to Top