Search
Close this search box.

Trening za Vijeće učenika OŠ Ivana Perkovca, Šenkovec (projekt STAVi u malom)

Iako su planovi bili veći, opširniji i ozbiljniji ove školske godine smo s Vijećem učenika OŠ Ivana Perkovca iz Šenkovca proveli tek dva slatka dana u sklopu treninga osnaživanja Vijeća učenika za aktivno i odgovorno djelovanje.

U ponedjeljak 18.4.2016. prvi put smo se upoznale i družile s članovima Vijeća učenika.

Od 8 do 12 sati aktivno smo radili na upoznavanju dječjih i ljudskih prava te prava i obveza Vijeća učenika. Igrali smo zabavnu igru upoznavanja Ljudski bingo, kviz o Vijeću učenika i memory o dječjim pravima.

Drugi dio treninga održale smo ovaj ponedjeljak 2.5.2016..

S učenicima smo učile o timskom radu i suradnji, prezentacijskim vještinama, volontiranju i volonterskim akcijama te aktivnom djelovanju Vijeća učenika u školi i zajednici.

Na trenutke je bilo teško, zahtjevno i pospano, a većinu vremena veselo, zanimljivo i poučno!

Zahvaljujemo se svim učenicima i učenicama koji su sudjelovali u treningu, socijalnoj pedagoginji Adeli Mihalinec koja je cijelo vrijeme bila s nama, ravnateljici Vesni Javor te ostalim djelatnicima škole i roditeljima koji su podržali provedbu!

Veselimo se novim prilikama za suradnju te se nadamo da će iduće godine osigurana financijska sredstva za provedbu projekta STAVi biti dovoljna i za OŠ Ivana Perkovca. A možda i za neke nove zainteresirane osnovne škole…

Anamarija Juroš, Vendi Keserica, Kristina Kulaš Ešegović, Gabrijela Matić, Silvija Plažanin

Scroll to Top