Volontiram ja, volontiraš i ti! – formiranje školskih volonterskih grupa

U sklopu projekta “Lokalni volonterski centar Zaprešić” u školama parterima oformit će se grupe volontera koje će moderirati koordinatorica i izvoditeljica projektnih aktivnosti Vendi Keserica te zainteresirani stručni suradnici, učitelji razredne nastave te profesori u školama partnerima, točnije u OŠ Antuna Augustinčića, OŠ Ljudevita Gaja te u SŠ Bana Josipa Jelačića.

Ideja osnivanja volonterskih grupa prepoznata je tijekom procjene potreba naše lokalne zajednice, a tijekom provedbe ovog projekta omogućit će se djeci i mladima da se od najranije dobi upoznaju s pojmom volontiranja u teoriji, ali i iskustveno.

U školskim volonterskim grupama koje će se održavati jednom mjesečno učenici se imati priliku sudjelovati u pripremi različitih školskih volonterskih projekata, upoznati se s potrebama lokalne zajednice, educirati se i naučiti nešto više o pojmovima kao što su volontiranje, volonter, organizator volontiranja, dobiti volontiranja i sl.

Ono što je najvažnije, dobro će se zabaviti, a pritom omogućiti i drugima da uče iz njihovih primjera.

Zainteresirani učenici i učenice neka prate oglasne knjige i obavijesti u školama kako bi se na vrijeme uključili u ovu novu izvannastavnu aktivnost.

U slučaju da Vas zanima više slobodno se obratite na mail voditeljice projekta, Anamarije Juroš (anamarija@czmz.hr), mail koordinatorice školskih volonterskih grupa, Vendi Keserice (vendi.keserica@yahoo.com) te na telefon Centra za mladež Zaprešić (01/3311-711) tijekom radnog vremena (pon-pet – 08.00 do 16.00 h).

Projekt je financijski podržan od strane Ministartsva socijalne politike i mladih.

logo mspm

lvcz

Scroll to Top