Search
Close this search box.

Započela provedba projekta “Lokalni volonterski centar Zaprešić”

gallery-wide-new-1334847614_933Ovim putem pozivamo predstavnike zainteresiranih udruga s područja grada Zaprešića da se uključe u provedbu projekta “Lokalni volonterski centar Zaprešić” koji će provoditi Centar za mladež Zaprešić.

Opći cilj projekta ovog projekta odnosi na promoviranje i razvoj volonterstva u Gradu Zaprešiću putem osnaživanja udruga koje svojim radom i djelovanjem teže sustavnom unaprjeđenju razvoja volonterstva na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini. Aktivnim zagovaranjem, promoviranjem i razvojem volonterstva i volonterskog menadžmenta u našoj lokalnoj zajednici odnosno pokretanjem lokalnog volonterskog centra Zaprešić doprinosimo osnaživanju i educiranju potencijalnih lokalnih organizatora volontiranja na lokalnom području, uključivanju i povećanju broja građana (posebice mladih) uključenih u volonterske aktivnosti i sl.

S organizatorima volontiranja će se tako provesti radionica na temu Zakona o volonterstvu, Etičkom kodeksu volontera i sl. kako bi isti znali napisati i sastaviti ugovor o volontiranju, voditi internu bazu volontera, evidentirati broj volonterskih sati, izdati potvrdu o volontiranju i potvrdu o kompetencijama stečenim za vrijeme volontiranja, rasporediti volontere po svojim aktivnostima, okupiti volontere, educirati volontere u skladu sa specifičnim potrebama volontera, osigurati druge uvjete za stjecanje novih vlastitih i volonterskih znanja, iskustava i vještina.

Svi zainteresirani se mogu javiti na mail voditeljice projekta Anamarije Juroš, anamarija@czmz.hr, do 10.rujna 2015. godine.

Veselimo se budućoj suradnji!

CZMZ_logo_Klaudia-01

Scroll to Top