Završen ciklus edukativnih radionica projekta STAVi

Projekt STAVi osmišljen je s ciljem promicanja demokratskih vrijednosti i ljudskih prava u osnovnim školama kroz obrazovanje učenika te povećanje interesa u javnosti o ljudskim pravima.

U tjednu od 14.12. do 18.12.2015. u OŠ Ljudevita Gaja, Zaprešić i OŠ Pavao Belas, Brdovec, održane su zadnje edukativne radionice za Vijeća učenika.

Tijekom deset tjedana (od 12.10.2015.) održano je ukupno 40 edukativnih radionica na kojima je sudjelovalo ukupno 38 članova Vijeća učenika OŠ Ljudevita Gaja i 10 zamjenika te 15 članova Vijeća učenika OŠ Pavao Belas i 7 zamjenika (ukupno 70 učenika od 1. do 8. razreda u obje osnovne škole).

Teme edukativnih radionica bile su:

  1. Uvodna radionica,
  2. Procjena potreba škole,
  3. Obaveze, odgovornosti i prava Vijeća učenika
  4. Ljudska prava
  5. Dječja prava
  6. Komunikacijske vještine
  7. Prezentacijske i pregovaračke vještine
  8. Debata
  9. Volontiranje
  10. Aktivno (su) djelovanje

Od siječnja 2016. nastavljamo s aktivnom provedbom ostalih projektnih aktivnosti.

Naš cilj je učenicima pružiti podršku i pomoć u organizaciji i provođenju sastanaka Vijeća učenika te zajedno s njima osmisliti akciju za opće dobro. Učenicima ćemo pomoći i u procesu informiranja učenika njihovih razrednih odjela o ljudskim i dječjim pravima te obvezama, odgovornostima i pravima Vijeća učenika, a dio aktivnosti biti će usmjeren i povećanju interesa u javnosti.

Projekt je podržan darovnicom fondova zemalja Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške (EGP/NF).

Scroll to Top