Search
Close this search box.

Mladi za mlade: Gdje guštati u Zagrebu kad nisi te sriće da si na moru?

U sklopu projekta “Lokalni info-centar za mlade grada Zaprešić” i volonterske pozicije putem kojem želimo mlade naše lokalne zajednice uključiti u rad Centra za mladež Zaprešić donosimo novi tekst i još jednu priču mladih za mlade. Naša volonterka Gabrijela Matić napisala je donosi novi članak! ? Cijeli tekst pročitajte niže te ga slobodno podijelite s vašim prijateljima!

Gdje guštati u Zagrebu kad nisi te sriće da si na moru?

Iako se polako bliži kraj godišnjih odmora, ali i početak normalnog rada svih institucija, ljeto ima još vremena za pokazati sve svoje čari. Vama koji niste bili te sriće da se otisnete iz Zagreba, Zaprešića i ostalih sjevernih krajeva donosim šaroliku ponudu aktivnosti koje nam slijede i mjesta koja mi se čine simpatična za posjetiti.

gabi

A most unusual garden

Slatki kafić nedaleko od okretišta na Savi u svim vrtu ponosno pokazuje kućicu na drvetu, u kojoj (ako pogodite dobro vrijeme) možete ispijati svoje omiljeno piće i uživati u pogledu na ostatak vrta. Ja sam se zaljubila na prvi pogled. 

Swanky Monkey hostelgfsadgkjsa

Znam, sad si vjerojatno mislite: „Zašto mi preporuča hostel kada živim u Zaprešiću i mogu busom, autom, vlakom do Zagreba i ne treba mi to“. Navedeni hostel krije terasu (Swanky Monkey Garden) ukrašenu u stilu američkih filmova i njihovih tuluma na krovovima zgrada, puno lampica, zanimljivih dekoracija,fora namještaja, turista pa čak i bazena. Glazba je odlična, iako Ameriku još nisam imala prilike vidjeti uživo imala sam doživljaj kao da sam u nekoj sceni iz kultne serije „Prijatelji“.

 

Zagrebačko histrionsko ljeto na Ljetnoj pozornici na Opatovini i Opatovina Music Jam live svirke

Svake godine propustim, a čula sam da je odlično, stoga i vama i sebi preporučam iskoristiti jednu od ovih aktivnosti koje nam Opatovina nudi. Prvo, traje do 2. rujna, a live svirke održavaju se svakog petka i subote u kolovozu od 21 do 23 h.

Piknik

fdsfsdZagrebački piknik na Maksimiru održava se do 1.9. svake subote od 10 do 17 sati. Ugodna atmosfera uz lounge glazbu, društvene igre i nagradne igre te biblioteku na otvorenom privuče svakog željnog guštanja na travi bez da izgleda čudno. Dodatni puls je besplatan ulaz, a ukoliko Vakula najavi kišu tada se piknik ne održava.

Drugi pokušaj imate svakog četvrtka u kolovozu od 17 do 23 sata na malom pikniku na Vranicanijevoj poljani. Sa Strossa imate glazbenu pozadinu koja upotpunjuje prekrasan ambijent. Posebnost malog piknika je ponuda OPG-ova kroz degustaciju sireva, vina i drugih domaćih proizvoda. 

Za one koji žele uživati u miru i tišini bez prevelike gužve, dekica pod ruku i šetnja ili vožnja do bagera, Lužnice ili neke savim 10. lokacije koja je vama baš posebna, koja vama mami osmijeh na lice. Meni je najslađi piknik sa dragim ljudima i na nekoj lijepoj lokaciji. Možda je to nekome od vas vaše prekrasno dvorište, odlično. Iskoristite ove ljetnje dane u prirodi i društvu 😉 

 

Ljetno kino „Gradec“dsadsadsa

Program Ljetnog kina „Gradec“ možete pronaći najbrže na web adresi koju vam prilažem ovdje. Preporuča se da se na projekciju dođe više od sat vremena prije zbog velikog interesa jer je riječ o BESPLATNIM projekcijama pod otvorenim nebom s početkom u 21 sat. Također moguće su i rezervacije, ali za više informacija škicnite web.

 

Ljeto na Štrosu

Rekla bih da je ljeto na Štrosu standardno događanje tijekom ljeta na koje svi računaju dok odbrojavaju dane do godišnjeg odmora. Lagana šetnjica Gornjim gradom uz povjetarac ako nije baš baš pretjerano sparno i često španjolsku glazbu. Za glazbu ne garantiram jer se možda meni svaki puta posrećila takva glazba jer ju baš obožavam.

Za kraj, vrijeme je španciranja u poznatom baroknom gradu Varaždinu i za vas koji ste raspoloženi za jedan izlet u drugu županiju preporučam Šancirfest (http://spancirfest.com/program/). Puno je sadržaja i par klikova na google mogu vam ponuditi ideje kako provesti vikend nakon napornog radnog tjedna ili večer nakon previše posla. Želim vam da maksimalno iskoristite vrijeme sa najdražima, a i sami da uživate u svojim guštima. Vrijeme koje prođe, ne može se vratiti. Iako je ubrzan životni tempo i pritišću nas obaveze sa svih strana, barem pola sata dnevno kada si uzmemo samo za sebe znači puno za naše psihološko zdravlje, ali i za opuštenost i sreću. Na kraju je sreća u malim stvarima, u osmijehu, zagrljaju, dobro ispričanom vicu. Male stvari koje znače tako puno. Želim vam da se nikad ne zaboravite radovati malim stvarima.

Gabrijela Matić, volonterka

Ako se i ti želiš uključiti u pisanje članaka mladih za mlade, slobodno nas kontaktiraj putem:

  • maila voditeljice projekta, Anamarija Juroš: anamarija@czmz.hr
  • mobitela Info centra: 091/7813-961
  • telefona Centra za mladež Zaprešić: 01/3311-711
  • Facebook stranice projekta “Lokalni info-centar za mlade grada Zaprešića”: https://www.facebook.com/infocentarzapresic/
  • osobnog dolaska u Centar za mladež Zaprešić u uredovno radno vrijeme, na adresi Matije Gupca 4, Zaprešić.

Projekt “Lokalni info-centar za mlade grada Zaprešića” financijski je podržan od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

mdomsp_logo

Scroll to Top