Search
Close this search box.

Mladi za mlade: Posjeta volontera dvorcu u Bistri

U sklopu projekta “Lokalni info-centar za mlade grada Zaprešić” i volonterske pozicije putem kojem želimo mlade naše lokalne zajednice uključiti u rad Centra za mladež Zaprešić donosimo novi tekst i još jednu priču mladih za mlade. Naša volonterka Gabrijela Matić napisala je donosi novi članak! ? Cijeli tekst pročitajte niže te ga slobodno podijelite s vašim prijateljima!

Posjeta  volontera dvorcu u Bistri

bistraIako su bili praznici, želja koja je u meni dugo tinjala napokon se ostvarila. Učenice Srednje škole Ban Josip Jelačić javile su se u Centar za mladež sa željom da posjete djecu u Bistri o čemu sam pričala u jednom od prvih članaka. Više od mojih riječi znači povratna informacija djevojaka koje sam nakon prve posjete zamolila da mi napišu svoj osobni osvrt. Sreća je vidjeti mlade osobe da tako rano počnu s volontiranjem jer znamo koliko je ono bitno za osobni razvoj pojedinca u izgradnji njegovih moralnih vrijednosti, ali i u učenju kroz iskustven rad. Za sve koji nam se želite pridružiti možete se javiti u Centar za mladež Zaprešić ili osobno na mail: gabrijelamatic92@gmail.com s naznakom VOLONTIRANJE.

„Biti volonter u dječjoj bolnici Bistra dokaz je da jedan osmijeh, šetnja i malo pjesme mogu biti dovoljne za sreću. Mjesto u kojem radiš tako malo, a dobivaš tako puno. Mjesto gdje se sve naše razlike tope u jednom „Kad si sretan“ i gdje svaki mali osmijeh čini veliku razliku.“ (Ema)

„Moj san bio je pomagati ljudima i činiti dobro. Drago mi je da sam dobila tu priliku. Dva sata koja smo proveli sa djecom iz Bistre meni su bila najljepša dva sata. Tolika sreća i pozitivna energija te djece potaknula su me da svoje slobodno vrijeme posvetim njima.“ (Laura)

„Vrijeme u bolnici mi je prošlo vrlo brzo. Pripremala sam se za teške prizore, ali sam otišla iz bolnice puna ljubavi i sreće koju ova djeca odašilju. Bilo mi je lijepo i ovo iskustvo će mi sigurno ostati u sjećanju.“ (Tea)

„ Bila sam presretna kada mi se pružila prilika da se pridružim volonterima u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri. Od malena u meni se razvijala ta želja za pomaganjem drugima i ljubav prema djeci te sam oduvijek htjela učiniti nešto kako bih pomogla potrebitima. O volontiranju u Bistri imam samo riječi hvale. Kada vidite sreću na licima djece s kojom se igrate i koju vodite u šetnju jednostavno budete ispunjeni srećom. Naših izdvojenih 2 sata za pomaganje pacijentima bolnice njima znači sve na svijetu. Inače provode cijele dane u svojim bolničkim krevetima, a kada dođu volonteri napokon mogu uživati  u svježem zraku, na suncu i u prirodi. Svakako bih predložila svima koji imaju vremena, volje i želje da se odluče na volontiranje u Bistri jer toj djeci to zaista puno znači.“ (Marija)

Gabrijela Matić, volonterka

Ako se i ti želiš uključiti u pisanje članaka mladih za mlade, slobodno nas kontaktiraj putem:

  • maila voditeljice projekta, Anamarija Juroš: anamarija@czmz.hr
  • mobitela Info centra: 091/7813-961
  • telefona Centra za mladež Zaprešić: 01/3311-711
  • Facebook stranice projekta “Lokalni info-centar za mlade grada Zaprešića”: https://www.facebook.com/infocentarzapresic/
  • osobnog dolaska u Centar za mladež Zaprešić u uredovno radno vrijeme, na adresi Matije Gupca 4, Zaprešić.

Projekt “Lokalni info-centar za mlade grada Zaprešića” financijski je podržan od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

mdomsp_logo

 

 

Scroll to Top