Search
Close this search box.

Mladi za mlade: Svibanjska umjetnost

U sklopu projekta “Lokalni info-centar za mlade grada Zaprešić” i volonterske pozicije putem kojem želimo mlade naše lokalne zajednice uključiti u rad Centra za mladež Zaprešić donosimo novi tekst i još jednu priču mladih za mlade. Naša volonterka  napisala je kratak tekst o kulturno-umjetničkim događanjima koji će se u našem gradu i okolici održati kroz svibanj. Cijeli tekst pročitajte niže te ga slobodno podijelite s vašim prijateljima!

Svibanjska umjetnost

slika

“Svibanj je jedan od najljepših mjeseci. U travnju smo se u potpunosti razbudili pa smo sada spremni pokrenuti se. Vremenska prognoza nam ide u prilog jer su temperature ugodne, a ni pokoji kišni dan nam ne može pokvariti raspoloženje kada znamo da je sunce tu negdje i da je spremno za nastup. Bliži nam se kraj školske i akademske godine, ali nas svejedno obveze nisu još toliko pritisnule da ne možemo uzeti predah i posvetiti se onomu što nas zanima i što volimo.

Davno je umjetnik Gelett Burgess rekao: „Ne znam ništa o umjetnosti, ali znam što mi se sviđa“. Ovaj citat je zanimljiv iz razloga što dosta mladih ljudi često zazire od same pomisli na umjetnost jer ih asocira na „dosadne izložbe“ koje su morali pohoditi tijekom školovanja ne razmišljajući širinu pojma umjetnosti. Ipak, možda je došlo vrijeme da shvatimo da je umjetnost sve oko nas, ako na to gledamo kao umjetnici. Možda toga nismo svjesni, ali sigurno svi mi volimo umjetnost, čak i vi koji u ovom trenu mislite:“Ne, ne volimo!“, no uvjeravam vas da ako volite gledati filmove, slušati glazbu, čitati knjige, otići u kazalište ili kino, onda ju volite. Pravi smo sretnici jer nam se u Zaprešiću i okolici nudi ne mali broj događaja pa nemamo razloga ne odlučiti sudjelovati u nekom i produbiti ili tek otkriti svoju ljubav prema umjetnosti.

slikaaLjubitelji plesa će doći na svoje 14.5. na Proljetnom plesnom susretu u Velikoj dvorani POUZ-a, a glazbe na 15. susretu puhačkih orkestara i kotlovijadi koja će se održati od 26. do 28.5. U Hruševcu Kupljenskom te 27.5. na Zaprešićkom glazbenom salonu. Najmlađi Zaprešićanci mogu sudjelovati 8.5. u knjižnici na Kreativnoj radionici na temu vilenjaci. Ljubiteljima jazza zasigurno neće biti teško otići do Samobora gdje 19.5. počinje Jazz festival, a ako vam dosadi jazz slobodno se prebacite na koncert Tamburaškog orkestra HRT-a u kino dvorani POU Samobor. Klasičari ne smiju propustiti koncert Zagrebačkih solista koji će se održati 9.5. u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu. Ako vas još ništa od navedenog nije privuklo onda će to sigurno učiniti ulična umjetnost i  festivali u glavnome gradu koji nude za svakoga ponešto, zato nemate izgovor da ne sudjelujete u Ljetu na Štrosu 2017.- Strossmartre koje započinje 18.5. i traje sve do rujna ili dođite na 21. Cest is d’best  koji traje od 31. 5. do 4.6. i pogledajte performanse najboljih svjetskih uličnih umjetnika.

Ako sam vas zainteresirala, ali još niste našli događaj koji vam odgovara provjerite kalendar svih događanja u Zaprešiću ili Zagrebu. Ne sumnjam da ćemo se ipak sresti negdje! 🙂 ”

 volonterka Centra za mladež Zaprešić

Ako se i ti želiš uključiti u pisanje članaka mladih za mlade, slobodno nas kontaktiraj putem:

  • maila voditeljice projekta, Anamarija Juroš: anamarija@czmz.hr
  • mobitela Info centra: 091/7813-961
  • telefona Centra za mladež Zaprešić: 01/3311-711
  • Facebook stranice projekta “Lokalni info-centar za mlade grada Zaprešića”: https://www.facebook.com/infocentarzapresic/
  • osobnog dolaska u Centar za mladež Zaprešić u uredovno radno vrijeme, na adresi Matije Gupca 4, Zaprešić.

Projekt “Lokalni info-centar za mlade grada Zaprešića” financijski je podržan od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

mdomsp_logo

Scroll to Top