Mladi za mlade: Wings for life

U sklopu projekta “Lokalni info-centar za mlade grada Zaprešić” i volonterske pozicije putem kojem želimo mlade naše lokalne zajednice uključiti u rad Centra za mladež Zaprešić donosimo novi tekst i još jednu priču mladih za mlade. Naša volonterka Katarina Ljubešić napisala je kratak tekst o utruci Wings for life. Cijeli tekst pročitajte niže te ga slobodno podijelite s vašim prijateljima!

Wings for life

gfdgfdU nedjelju je u Zadru održana četvrta utrka Wings for life. Wings for Life je međunarodna neprofitna zaklada čija je misija pronaći lijek za ozljede leđne moždine stoga je cijeli iznos startne uplate za utrku namijenjen za istraživanja. Posebnost ove utrke je u tome što po cijelom svijetu kreće u isto vrijeme, a trkači „bježe“ od presretačkog vozila jer kada ih ono prestigne njihova je utrka gotova.

Prvi Wings for life održan je 4. svibnja 2014., a slogan utrke je „Trčimo za one koji ne mogu“, no zanimljivo je da je na globalnoj razini pobjednik nedjeljne utrke Aron Anderson iz Švedske koji je u kolicima prešao 92 kilometra čime je dokazao da granice ne postoje i da se upornost isplati. No, ovo jedna od rijetkih utrka gdje je rezultat sporedan jer svi natjecatelji imaju isti cilj, najprije onaj humanitarni, a zatim i iskušati vlastite granice i pomaknuti ih. Zato poruka ove utrke nije pobijediti druge, nego samoga sebe i svoje tijelo, jer upravo je to ono što osobe s ozljedama leđne moždine svakodnevno rade. Stoga su u ovoj utrci pozvani sudjelovati svi, i sportaši i rekreativci, i stari i mladi, bitna je samo dobra volja i pozitivna energija jer na kraju se ipak svi osjećaju kao pobjednici bez obzira na postignuti rezultat.

gfgfdgfgfdZa kraj vam donosim dojmove natjecateljice Marije: „Nevjerojatan je osjećaj sudjelovati u ovoj utrci jer je cijela atmosfera takva da će svakog sudionika potaknu dalje i dalje! Kada pomisliš da ti je pretreško dalje trčati, pored tebe prođe trkač koji gura invalidska kolica i na taj način omogućuje da u trci sudjeluje netko njegov, koji bez njega to ne bi mogao. Ove godine je bilo 8000 trkača u Zadru, što je duplo više nego prošle godine i stvarno je velika čast biti dio te pozitivne ekipe. Wings for life je idealna prilika za ekipu da se skupi prije ljeta i zaleti do Zadra, uživa u njegovim ljepotama i sudjeluje u jedinstvenoj utrci!“

Katarina Ljubešić, volonterka

Ako se i ti želiš uključiti u pisanje članaka mladih za mlade, slobodno nas kontaktiraj putem:

  • maila voditeljice projekta, Anamarija Juroš: anamarija@czmz.hr
  • mobitela Info centra: 091/7813-961
  • telefona Centra za mladež Zaprešić: 01/3311-711
  • Facebook stranice projekta “Lokalni info-centar za mlade grada Zaprešića”: https://www.facebook.com/infocentarzapresic/
  • osobnog dolaska u Centar za mladež Zaprešić u uredovno radno vrijeme, na adresi Matije Gupca 4, Zaprešić.

Projekt “Lokalni info-centar za mlade grada Zaprešića” financijski je podržan od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

mdomsp_logo

Scroll to Top