Search
Close this search box.

Nagrađeni volonteri i volonterke Centra za mladež Zaprešić te koordinatori volontioranja

Nagrađeni volonteri za školsku godinu 2016./2017. su:

ANAMARIJA SUČEC

IMG_9142Anamarija Sučec je tijekom školske godine 2016./2017. doprinijela organizaciji s 25,5 volonterska sata. Svoje slobodno vrijeme, znanje i vještine nesebično je dala u projekt „Lokalni volonterski centar“ pružajući pomoć u učenju.

Anamarija je naša draga volonterka, mlada profesorica hrvatskog jezika, kojoj nije problem pronaći vremena kako bi pomogla i pružila podršku onoj djeci kojoj je to potrebno. Tijekom prošle školske godine, kroz pružanje pomoći učenju, ostvarila je veliki broj volonterskih sati i pomogla jednom dječaku da bude sretniji u školi i uspješniji u ostvarivanju svojih potencijala. Hvala!

 

KARLA KRAJCAR

IMG_9146Karla Krajcar je tijekom školske godine 2016./2017. doprinijela organizaciji s 21 volonterska sata. Svoje slobodno vrijeme, znanje i vještine nesebično je dala u projekt „Lokalni volonterski centar“ pružajući pomoć u učenju.

Karla je naša draga volonterka koja je tijekom svoga volontiranja ostvarila veliki broj volonterskih sati u pružanju pomoći u učenju, a pokazala je veliku kreativnost i inovativnost u osmišljavanju tehnika i metoda učenja. Njezina predanost i odgovornost u radu više je puta dolazila do izražaja, a dječak s kojim je radila tijekom prošle školske godine izrazio je veliku sreću i zadovoljstvo druženjem te radom s Karlom. Hvala ti!

 

MARTINA PLAŽANIN

IMG_9150Martina Plažanin je tijekom školske godine 2016./2017. doprinijela organizaciji s 19 volonterska sata. Svoje slobodno vrijeme, znanje i vještine nesebično je dala u projekt „Lokalni volonterski centar“ pružajući pomoć u učenju.

Martina je naša dugogodišnja volonterka koja voli, u svoje slobodno vrijeme, pružati pomoć onim ljudima u našoj zajednici kojima je njezina pomoć potrebna. Tijekom prošle školske godine je ostvarila veliki broj volonterskih sati u pružanju pomoći u učenju jednom dječaku kojem je, uz njezinu podršku, učenje napokon postalo lakše i zabavnije. Hvala ti!

 

JADRANKA PLIČANIĆ

IMG_9151Jadranka Pličanić je tijekom školske godine 2016./2017. doprinijela organizaciji s 44 volonterska sata. Svoje slobodno vrijeme, znanje i vještine nesebično je dala u projekt „Nismo Vas zaboravili“.

Super umirovljenica ili možemo ju zvati „volonterka super Jadranka“. Jadranka pored svih obaveza bake servisa uvijek uspijeva naći vremena da posjeti naše korisnice, sasluša ih, izmijeni koju toplu riječ, nasmije ih. Uvijek veselog i toplog duha, puna razumijevanja, spremna na akciju, to je naša Jadranka! Hvala!

 

STJEPAN JUROŠ

IMG_9164Stjepan Juroš volontira u Centru za mladež Zaprešić od jeseni 2015. godine na tehničkim poslovima. Tijekom ovog razdoblja u Centar za mladež Zaprešić uložio je 20-ak sati svog vremena i truda u sve ono za što nam je potrebna muška ruka. Sastavio nam je regale i ormare, promijenio žarulje i brave, postavio ploču da nas lakše nađete.

Jako je lijepo kada netko tko je  tako mlad zna raditi tako puno stvari, ima mnoge vještine na kojima mu drugi mogu pozavidjeti,  te želi izdvojiti svoje vrijeme da pomogne jednoj udruzi,  a samim time i njenim  korisnicima, da funkcionira u kvalitetnijim uvjetima. Što na kraju reći, nego puno hvala Stjepane!

 

Nagrađeni koordinatori volontiranja

Tijekom prošlogodišnje provedbe projekta “Lokalni volonterski centar Zaprešić” surađivali smo s velikim brojem predstavnika lokalnih organizatora volontiranja – bilo da se radi o organizacijama civilnog društva, ustanovama i institucijama.

Među svima njima izdvojio se mali broj njihovih predstavnica koje kroz svoje osobno i profesionalno djelovanje u lokalnoj zajednici grada Zaprešića svakodnevno žive ideju volontiranja, solidarnosti, aktivizma.

Svojom energijom i entuzijazmom pokrenule su brojnu djecu i mlade i na tome im se danas zahvaljujemo!

MAJA JURENIĆ LABUS

IMG_9167

 

Osim što je sjajna volonterka, naša Maja na noge postavlja i volonterski klub Gradske knjižnice Ante Kovačića. Uvijek puna ideja i motivacije pronalazi načine kako da djeca i mladi ovim svijetom koračaju lakše i bolje. Maja je sjajan primjer osobe koja malo traži, a daje mnogo. Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo što si baš upravo ti dio naše volonterske obitelji!

 

 

ŽELJKA WINKLER

IMG_9169

 

Prof. Željka Winkler je prof. etike, povijesti i filozofije u Srednjoj školi Ban Josip Jelačić. Jako je energična i poduzetna. Uvijek zna što želi i kako to ostvariti. Smatramo da su to karakteristike koje odlikuju jednog sjajnog koordinatora volontera. Pa onda, što više reći o prof. Winkler. Vjerujemo da su njezini učenici i kolege u sretni što ju imaju!  Jer mi svakako jesmo.

 

 

ENA ŠIFNER VUKOMANOVIĆ

IMG_9171

 

Ena je edukacijska rehabilitatorica u OŠ Ljudevita Gaja. Pored svog redovnog posla bila je i suradnica i jedna od inicijatorica pokretanja školskog volonterskog kluba. Ena je toliko toga u jednoj osobi. Stručna, izrazito profesionalna, aktivna i zainteresirana, istovremeno mila i skromna. Njen odnos s učenicima je fantastičan jer uspijeva u njima probuditi interes za neke stvari koje inače učenicima nisu zanimljive. Veoma ugodna suradnja kojoj se opet nadamo!

 

 

JELENA MATUČEC

IMG_9173

 

Jelena je knjižničarka u OŠ Ljudevita Gaja i “vlasnica” je super prostora u kojoj smo uvijek radili aktivnosti našeg volonterskog kluba. Jelena je osoba na koju smo mogli računati od samog početka provedbe aktivnosti. Veoma odgovorna i ažurna, a opet tako topla i draga. Imamo osjećaj da Jelena uvijek ima vremena za svakog, da će sa svima popričati i uljepšati dan svojim osmijehom. Za Jelenu nema razlike, od učenika i učitelja, profesora, sa svima ostvaruje prekrasan topao ljudski odnos. Hvala ti za sve što si napravila za nas i učenike!

 

VENDI KESERICA

IMG_9179Vendi Keserica je naša dugogodišnja koordinatorica volontera – na projektu „Lokalni volonterski centar Zaprešić“ piše bajke volonterskih klubova OŠ Ljudevita Gaja, OŠ Antuna Augustinčića, SŠ Ban Josipa Jelačića, Veleučilišta Baltazar te volonterskog kluba „MI(ni) VOLONTEI“.

Osim što koordinira volontere, važno je napomenuti da je ona i njihova savjetnica, prijateljica, podrška, pomoć, organizatorica i mnogo toga. Vendi svojim stavom i entuzijazmom pokreće brojne inicijative i potiče djecu i mlade da je slijede na tom putu. Nikad joj nije dosadno učiti nove stvari, prenositi to na najmlađe i djelovati na način zagovaranja vrijednosti volontiranja – prije svega vrijednosti ravnopravnosti, empatije, jednakosti, rodne ravnopravnosti i ljudskih prava. Puni ti hvala za sve!

RUŽICA SKOPLJAK MASIER

IMG_9199

 

Pomoć u učenju, bilo individualna bilo grupna, ne bi bila ista bez naše super Ružice. Naša dalmatinska Zagrepčanka zahvaljujući upravo spajanju volontera i učenika naučila je svaki dio Zaprešića napamet. Hvala ti na tome! Unijela si sigurno puno radosti i sreće u živote korisnika, a vjerujemo da si pritom dobila i puno toga za sebe. Svojom kreativnošću, poduzetnošću, brigom i svim stručnim znanjima unaprijedila si ovaj dio projekta koji zajedno s tobom raste iz godine u godinu. Osim nama, vjerujemo da si bitna svim volonterima jer si super uzor! Puno ti hvala za sve!

 

ANĐELKA PELINOVIĆ

IMG_9208

 

Anđelka Pelinović, naša Anđa  je profesorica kineziterapije  koja svoja znanja i vještine koristi kako bi poboljšala kvalitetu života osoba starije životne dobi. Anđa je vrlo aktivna, vesela, vedrog duha i poduzetna. Već nekoliko godina radi kao koordinatorica volontera na projektu “Nismo Vas zaboravili”. Volonteri ju vole i cijene. Ona savjesno i odgovorno organizira sve aktivnosti na projektu s ciljem učenja, međusobne razmjene iskustava, dobre zabave I kvalitetnog druženja. S Anđom nikada nije dosadno, a njen zvonki smijeh daleko se čuje.

 

Nagrađena volonterska akcija sadnje drveća u suradnji s volonterskim klubom SŠ Ban Josip Jelačić

IMG_9088U sklopu projekta “Srce po srce: 100 (po)100!”, 22. studenog 2017. godine, realizirana je akciju sadnje drveća u suradnji s volonterima školskog volonterskog kluba Srednje škole Ban Josip Jelačić.

Ukupno 16 sadnica svoj sretni dom pronašlo je oko tribine učionice na otvorenom. Njih ostavljamo u nasljeđe svim onim generacijama koje slijede nakon nas. Ovim putem se zahvaljujemo Vrtnom centru Zaprešić na osiguravanju stručne i tehničke podrške tijekom cijelog procesa organizacije i provedbe ovog događanja. Također se zahvaljujemo što su se našoj akciji pridružili i donacijom od 6 sadnica! Vjerujemo da ćete na ovoj lokaciji, uz kombinaciju s prirodom, steći puno novih znanja i vještina.

Volonterski projekt “Srce po srce: 100 (po)100!” novi je projekt kojeg Centar za mladež Zaprešić kao nositelj provodi u partnerstvu s Osnovnom školom Ljudevita Gaja, Osnovnom školom Antuna Augustinčića i Srednjom školom Ban Josip Jelačić. Projekt predstavlja inicijativu razvoja i unaprjeđenja volonterstva djece i mladih u lokalnoj zajednici grada Zaprešića. Planirano trajanje projekta je 11 mjeseci, od 01. listopada 2017. do 31. kolovoza 2018. godine te se projekt kao takav zapravo provodi tijekom šk. godine 2017./2018. Sastavni dio je i kurikuluma partnerskih škola.

Ciljevi projekta “Srce po srce: 100 (po)100!” su:

– povećanje mogućnosti djece i mladih da izvan redovitoga odgojno-obrazovnog sustava steknu znanje, vještine i usvoje primjerena stajališta te poboljšaju kvalitetu života, u skladu sa svojim interesima i sposobnostima;

– povećanje znanja djece i mladih o aktivnom građanstvu;

– senzibiliziranje djece i mladih o vrijednostima volonterstva te njihovo uključivanje u volonterske akcije u lokalnoj zajednici i/ili školi.

Projekt je financijski podržan od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Nagrađeni učenici su: 

 1. Klaudija Čujko
 2. Viktorija Šutalo
 3. Ivana Krajina
 4. Kristina Lopac
 5. Klara Forgić
 6. Marta Bregeš
 7. Lara Fiolić
 8. Maja Soldo
 9. Stela Fazlić
 10. Antonijo Fuček
 11. Katarina Škoro
 12. Zvonimir Jurič
 13. Josip Dorić
 14. Antonio Cicvara
 15. Ivan Kunić Stipčić

Projekt Lokalni volonterski centar Zaprešić financijski je podržan je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. 

mdomsp_logo

Scroll to Top