Predstavljanje Lokalnog volonterskog centra Zaprešić na prvoj konferenciji i sajmu “Korporativno volontiranje”

U četvrtak, 27. travnja 2017. godine voditeljica Lokalnog volonterskog centra, Anamarija Juroš, i koordinatorica školskih volonterskih klubova, Vendi Keserica, sudjelovale su na prvoj konferenciji i sajmu “Korporativno volontiranje” koje je organizirao Volonterski centar Zagreb sa svojim partnerima na adresi zagrebačkog Foruma. Putem letaka i info štanda na sajmu volontiranja smo predstavile rad Centra za mladež Zaprešić te projekt Lokalni volonterski centar Zaprešić.

Osim toga, ideja i cilj konferencije jest što većem broju tvrtki iz cijele Hrvatske približiti koncept korporativnog volontiranja i potaknuti ih na njegovo uvođenje kao dijela društveno odgovornog poslovanja, koji ujedno doprinosi izgradnji i povezivanju tvrtke, zaposlenika i zajednice u kojoj djeluju. Program konferencije donio je zanimljiv pregled postojeće prakse korporativnog volontiranja iz perspektive organizatora i tvrtki, iz Hrvatske i inozemstva, te brojne zanimljive goste koji su podijeliti svoja iskustva.

Uz konferencijski dio održao se i Sajam volontiranja na kojem više od 30 neprofitnih organizacija koje su do sada provodile volonterske projekte s korporativnim sektorom predstavile svoj rad i volonterske aktivnosti u koje se može uključiti poslovni sektor. Mi smo predstavile volontersku akciju  “crtaj(AJMO) za njih” koja predstavlja inicijativu Studentskog zbora Veleučilišta Baltazar i Centra za mladež Zaprešić. Akcija kao takva usmjerena je na štićenike Dječjeg doma Laduč, a planira se realizirati s ciljem druženja i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena s djecom korisnicima te s ciljem prikupljanja potrebnih novčanih sredstva i donacija za dom. Radove bi se prodavali na aukciji i na štandu koji bi se organizirao u suradnji s Veleu- čilištem Baltazar.

VCZ i partneri pripremili su i Priručnik o korporativnom volontiranju koji je bogat raznim primjerima i praksama, daje pregled pojavnih oblika korporativnog volontiranja u Hrvatskoj i svijetu te nudi smjernice za daljnje razvoje volonterskih programa u organizacijama. U Katalogu volonterskih projekata predstavljeni su brojni volonterski projekti i akcije u koje se mogu uključiti volonteri iz korporativnog sektora.

IMG_7979

IMG_7963 IMG_7965 IMG_7967 IMG_7974 IMG_7989

Scroll to Top