Prijavite se na edukaciju “Kako do potvrde o kompetencijama stečenim kroz volontiranje?”

Volontiranje je aktivnost ili usluga od interesa za Republiku Hrvatsku koja dovodi do poboljšanja kvalitete života, izgradnje socijalnog kapitala, osobnog razvoja, do aktivnog uključivanja u društvena
zbivanja te do razvoja humanijeg i ravnopravnijeg demokratskog društva. Njime se stječu iskustva i razvijaju kompetencije potrebne i korisne za aktivno sudjelovanje u društvu, osobni razvoj i
osobnu dobrobit.

Stoga je proces praćenja kompetencija stečenih kroz volontiranje nastao je kao odgovor na potrebu da se upravo te kompetencije učine vidljivima i korisnima za nastavak osobnog obrazovanja i podizanje zapošljivosti. Ujedno, priznavanje kompetencija stečenih kroz volontiranje ima važnu ulogu u podržavanju motivacije za volontiranje.

Iz tih razloga Centar za mladež Zaprešić u suradnji s projektnim suradnikom, Gradskom knjižnicom Ante Kovačića, organizira besplatnu edukaciju pod imenom “Kako do potvrde o kompetencijama stečenim kroz volontiranje?”.

Edukacija je namijenjena organizatorima volontiranja (predstavnicima udruga, javnih ustanova, institucija) i njihovim volonterima s područja grada Zaprešića i okolnih općina.

Ciljevi edukacije su:
1. upoznati lokalne organizatore volontiranje s potvrdom o kompetencijama stečenim kroz volontiranje
2. osvijestiti važnost priznavanja kompetencija stečenih kroz volontiranje
3. pružiti podršku i pomoć lokalnim organizatorima volontiranja prilikom ispunjavanja potvrda o kompetencijama stečenim volontiranjem
4. potaknuti praksu uvođenja potvrda o kompetencijama stečenim kroz volontiranje u volonterski menadžment lokalne zajednice

Planirani datum edukacije je ponedjeljak, 20. studeni 2017. godine. Vrijeme održavanja podložno je promjenama – spremni smo organizirati i prijepodnevni (10.00 do 12.00) i popodnevni (16.00 – 18.00) termin ovisno o potrebama lokalnih organizatora volontiranja.

Na edukaciju se svi zainteresirani mogu prijaviti do 10. studenog 2017. godine do 12.00 sati putem prijavnog obrasca na sljedećem linku.

Maksimalan broj polaznika je 15, a mjesta će se popunjavati po redu prijave. O tome jesu li primljeni, svi prijavljeni bit će obaviješteni u ponedjeljak, 13. studenog 2017. godine.

Projekt “Lokalni volonterski centar Zaprešić” provodi Centar za mladež Zaprešić kao nositelj u partnerstvu s Gradom Zaprešićem, Veleučilištem Baltazar, Srednjom školom Bana Josipa Jelačića, Osnovnom školom Antuna Augustinčića, Osnovnom školom Ljudevita Gaja i Perspektom te u suradnji sa Udrugom studenata grada Zaprešića te KGZ Gradskom knjižnicom Ante Kovačića. Predviđeno trajanje projekta je od 01. kolovoza 2017. do 31. srpnja 2018. godine. Opći cilj projekta odnosi se na promoviranje i razvoj volonterskog menadžmenta na području grada Zaprešića putem osnaživanja svih dionika lokalne zajednice koji teže sustavnom unaprjeđenju istog na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini.
Projekt “Lokalni volonterski centar Zaprešić” financijski je podržan od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

mdomsp_logo

 

Scroll to Top