Search
Close this search box.

S provedbom započeo novi ciklus projekta “Nismo Vas zaboravili”

Projekt “Nismo Vas zaboravili”  je dugogodišnji projekt Centra za mladež Zaprešić i dionika u zajednici koji provedbom različitih projektnih aktivnosti utječe na smanjivanje socijalne isključenosti i prevenciju institucionalizacije osoba starije životne dobi na području grada Zaprešića.

Specifični ciljevi projekta usmjereni su na razvoj podrške za osobe starije životne dobi koje žive u samačkim kućanstvima na području grada Zaprešića kroz izvaninstitucionalne usluge posjeta obitelji i pružanja pomoći i podrške u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, unaprjeđivanje znanja i vještina starijih osoba grada Zaprešića kroz kreativne, likovne i obrazovne (informatičko-tehničke) radionice, unaprjeđivanje kvalitete života i socijalno uključivanje starijih osoba grada Zaprešića u društveni i kulturni život zajednice, povećanje ponude društvenog, kreativnog, kulturnog i informatičko-tehničkog sadržaja za umirovljenike u gradu Zaprešiću te osiguravanje mobilnosti i zdravijeg oblika života za osobe starije životne dobi kroz kineziterapiju, rekreativno hodanje i izlet.

Projekt se izravno bavi radom s osobama starije životne dobi koje su socijalno isključene ili su u povećanom riziku od socijalne isključenosti. Aktivnosti su usmjerene na povećanje njihove socijalne uključenosti u našu lokalnu zajednicu te  senzibiliziranje i osvještavanje njihovih problema i potreba u lokalnoj zajednici te podizanja kvalitete njihova života na jednu višu razinu.

Projekt se provodi u partnerstvu s Gradom Zaprešiće, Udrugom umirovljenika grada Zaprešića, Centrom za socijalnu skrb Zaprešić i Srednjom školom Bana Josipa Jelačića i u suradnji s Gradskom knjižnicom Ante Kovačića. Na taj način građani  podižu svijest o važnosti međugeneracijske pomoći, a starijim osobama se omogućava socijalno uključivanje.

 

Projekt je od 01. lipnja 2017. do 31. prosinca 2017. godine financijski podržan od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

mdomsp_logo

 

 

Scroll to Top