Search
Close this search box.

U sklopu obilježavanja manifestacije “Hrvatska volontira” pozivamo Vas da se uključite u volontersku akciju “crtaj(AJMO) za njih”

Hrvatska mreža volonterskih centara od 2011. godine organizira manifestaciju pod nazivom Hrvatska volontira kojom se na nacionalnoj razini nastoji mobilizirati velik broj organizatora volontiranja i volontera kako bi se istaknuo ogroman značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni i vrednuje.

Manifestacija se održava na nacionalnoj razini svake godine krajem svibnja u trajanju od 6 dana. Prijavljivanjem raznih volonterskih aktivnosti, uključuje se velik broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koji kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promoviraju volontiranje.

Svake godine ponovno pozivaju se neprofitne organizacije da volontiraju – bilo da se radi o već postojećim, redovnim aktivnostima organizacije ili o nekim novim aktivnostima osmišljenima isključivo za ovu prigodu.

Volonterska akcija “crtaj(AJMO) za njih” predstavlja inicijativu Studentskog zbora Veleučilišta Baltazar i Centra za mladež Zaprešić. Akcija kao takva usmjerena je na štićenike Dječjeg doma Laduč, a planira se realizirati s ciljem druženja i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena s djecom korisnicima te s ciljem prikupljanja potrebnih novčanih sredstva i donacija za dom. Radove bi se prodavali na aukciji i na štandu koji bi se organizirao u suradnji s Veleučilištem Baltazar.

Više o samoj volonterskoj akciji i mogućnostima sudjelovanja saznajte uskoro na našoj web i Facebook stranici!

Hrvatska-volontira-2017

Scroll to Top