Search
Close this search box.

Lud za njom

Španjolski film “Lud za njom” na prvi pogled djeluje kao ljubavna komedija, no on je puno više od toga. Film prati mladog novinara Adria  koji nakon provedene nezaborane noći s potpunom strankinjom imena Carla  saznaje da ona zapravo boravi u ustanovi za osobe s mentalnim poteškoćama. Kako bi došao do njezinog broja, on se odlučuje postati pacijent i na prevaru se samoinicijativno prijavljuje za boravak.

Osim zabave i ljubavnih scena, film donosi snažne poruke o ljudima s psihičkim teškoćama. Upoznajemo likove koji boluju od bipolarnog poremećaja, Tourettovog sindroma, šizofrenije i opsesivno kompulzivnog poremećaja. Film prikazuje koliko je važno tražiti profesionalnu pomoć te da su neki mentalni problemi doživotni pri čemu je važno naučiti kako s njima živjeti, umjesto da ih se konstantno pokušava riješiti.

“Lud za njom” je film koji nam pokazuje s kakvim se teškoćama i predrasudama susreću psihički bolesne osobe, ali i  koliko im profesionalna pomoć, prihvaćanje i podrška drugih ljudi može olakšati samoprihvaćanje i život s psihičkom bolesti.

Članak je nastao u sklopu projekta Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja koji financijski podržava Grad Zaprešić.

Scroll to Top