Projekt Aktivan i uključen

Udruga umirovljenika grada Zaprešića u partnerstvu s udrugom CeZaM Zaprešić i Gradom Zaprešićem provode projekt „Aktivan i uključenProgram poticanja aktivnog starenja na području Grada Zaprešića“. Trajanje projekta je od 15.10.2020. do 15.6.2023.

Projekt se bavi jačanjem kapaciteta Udruge umirovljenika grada Zaprešića i CeZaMa Zaprešića za provedbu programa aktivnog starenja kako bi se povećala kvaliteta života i socijalna uključenost umirovljenika u gradu Zaprešiću. Projektom se razvijaju i provode programi za povećanje socijalne uključenosti, razvoj znanja i vještina, unaprjeđenje zdravlja, razvoj međugeneracijske suradnje te poticanje uključivanja u aktivnosti zajednice. U projekt je ukupno uključeno 400 umirovljenika i 20 mladih osoba. 

Cilj projekta je povećati kvalitetu života i socijalnu uključenost umirovljenika na području grada Zaprešića i to kroz:

  • Razvoj i provedbu lokalnih programa u području aktivnog starenja i povećanja kvalitete života umirovljenika
  • Promociju i podizanje svijesti o važnosti aktivnog starenja i socijalne uključenosti umirovljenika
  • Razvoj i provedbu programa međugeneracijske suradnje
  • Razvoj i provedbu stručnog istraživanja o povećanju kvalitete života umirovljenika

Očekivani rezultati odnose se na sudjelovanje 400 umirovljenika u programima poticanja cjeloživotnog učenja, predavanjima i tečajevima za stjecanje specifičnih znanja i vještina, programu razvoja osobnih vještina, programu očuvanja zdravlja i prevencije bolesti, pravnim i psihološkim predavanjima, programu “Umirovljeničkog volonterskog centra”, programu sprječavanja usamljenosti te u kulturno umjetničkim aktivnostima.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.887.424,00 HRK, od čega je 85% (1.604.310,40 HRK) sufinancirano od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a 15% sufinancira državni proračun Republike Hrvatske.

Aktivnosti za umirovljenike: likovne radionice, tečaj engleskog, tečaj plesa, tečaj informatike, kreativne radionice, radionice hortikulture, keramičarske radionice, tjelovježba, tečaj nordijskog hodanja, psihosocijalne radionice, pravna podrška te izleti i druženja.

Za prijave na aktivnosti možete se javiti na broj mobitela: 099/511-9148

 

Scroll to Top