Radionica kreativnog pisanja

KREATIVNO PISANJE

Trajanje programa: 5 susreta po 90 min (2 školska sata)

Dob: učenici osnovne i srednje škole

Cijena: 40 eura

Početak: 26. lipnja (do 30. lipnja)

Opis programa: Danas sve više možemo čuti kako se cijene vještine koje se, nažalost, ne potiču dovoljno u školskom programu. Cilj je ovoga programa potaknuti djecu upravo na te vještine – kreativnost, razmišljanje izvan okvira i stvaranje kritičkoga mišljenja. Živimo u vremenu kada naš mozak prima mnoštvo poticaja iz okoline, zasićeni smo slikama, riječima i zvukovima, ali uglavnom nas ne potiču na daljnje razmišljanje i promišljanje, stvaranje vlastitih ideja.

Kreativno pisanje potiče djecu uroniti u vlastiti svijet mašte, a ujedno ga i iskazati, organizirati svoje misli i prenijeti ih drugima.

Na radionici osvještavamo gramatiku i pravopis hrvatskoga jezika, koji također utječu na kvalitetu našega pisanja i izražavanja, kao i na naš stil. Djeca u pisanju dobivaju jasne smjernice i upute, ali istovremeno se potiče i njihova sloboda u izražavanju.

U individualnome radu radimo na kritičkom promišljanju o informacijama koje nas okružuju, kao i proširivanju i bogaćenju vokabulara. Na programu osim individualnih vježbi pisanja prolazimo i vježbe za poticanje kreativnosti, kritičnosti i samokritičnosti. Učimo na koji način objektivno sagledati svoj rad i radove drugih, uputiti i primiti kvalitetnu povratnu informaciju.

Program vodi profesorica hrvatskoga jezika Maja Stokić, ujedno i članica žirija natječaja za kratku priču zaprešićkog kraja koji je provodila Gradska knjižnica Ante Kovačić.

U 5 dana, koliko traje radionica, naučit ćemo:

  • kako osmisliti likove
  • kako osmisliti i organizirati tijek radnje
  • kako započeti priču
  • karakteristike kratke priče
  • kako potaknuti svoju kreativnost različitim vježbama.

U cijenu je uključen materijal kao i potvrda o sudjelovanju na radionici.

Prijave na: majastokic0611@gmail.com / 099 842 2262

 

Scroll to Top