Search
Close this search box.

STAVi – web stranica “Školski svijet”

S obzirom na vrste prava na koje se odnose, članci Konvencije o pravima djece mogu se razvrstati na četiri glavne kategorije:
Prava preživljavanja;
razvojna prava
zaštitna prava
prava sudjelovanja.

Među radovima koji su prvi pristigli na natječaj je web stranica koju je izradio Toni, učenik 3. razreda OŠ Ljudevita Gaja. Web stranica obuhvaća razvojna prava (jer služi informiranju i slobodnom izražavanju misli) te prava sudjelovanja (omogućuje slobodno sudjelovanje u životu zajednice, putem informiranja drugih).

http://skolskisvijet.tilda.ws/

“Kako obožavam raditi na računalima i smišljati nove ideje, odlučio sam napraviti web stranicu koja bi pomogla mojim školskim prijateljima za bolje upoznavanje sa svojom okolinom. Iz tog razloga web stranica ima potrebne podatke ne samo o školama, sportskim klubovima u okolici Zaprešića nego i internetske stranice u kojima mogu usavršiti svoja znanja iz programiranja kao I upoznati nove načine zabava ili pomoći u kući kao I istraživanje nepoznatih krajeva zemlje. Veliku pažnju sam posvetio i upoznavanju s opasnostima samog pretraživanja interneta jer smo upravo mi, djeca, najranjiviji.”

Projekt financijski podržava Grad Zaprešić.

Scroll to Top